torsdag 29 maj 2008

Växelspaksdamask.


Idag har jag tillverkat något annorlunda. Min äldste son undrade om jag kunde göra en damask till växelspaken i hans SAAB. Den han hade var av gummi vilket man kan se på bilden.(den är på sätet bakom) Nu har han en smidig damask i svart mjukt skinn och jag tror att han blev nöjd med den. Skinnet kommer för övrigt från en av mina gamla jackor. Den har räckt till en väska åt mig redan tidigare.

onsdag 28 maj 2008

Djurtofflor


Dagens avslutade arbete är ett par barntofflor i storlek ca; 28-33. Jag har dem i flera storlekar och modeller. Går att beställa efter egna önskemål t.ex. egna husdjur. Jag har gjort tofflor med både hundar och katter som modeller.

snuttefilt


Här "invigs" snuttefilten.

Snuttefiltar


En av systrarna undrade om man kunde göra en snuttefilt med något av "mina djur" och det måste jag ju undersöka! Det blev en ko i mjukaste velour och fiberpäls. Går utmärkt att tvätta och torka i torktumlaren.

söndag 25 maj 2008

Cykelsadelskydd


Igår hann jag med att sy ett par sadelskydd mellan lite trädgårdsarbete och schlagerfestival.
Dessa gör jag även med löstagbara huvuden och i alla tänkbara färger och modeller. t.ex. grisar, kaniner, kor, tigrar osv. Ibland har jag gjort dem med beställares husdjur som modell. De här "dalmatinerna" kommer nog att hamna på några studentuppvaktningar

fredag 23 maj 2008

Dreggellappar och gåstol


Olle har varit här och prövat gåstolen och turligt nog var han iförd en av dregellapparna.
(han är ännu lite för ung för stolen men verkade nöjd att få stå i den stund.)

Sängöverkast


Gustav min "minsting" (redan 18!) undrade om jag kunde göra ett överkast i svarta olika rutor och det måste jag ju försöka mig på. Det är nu nästan klart, vill bara lägga till någon slags knapp eller liknande där rutorna möts men har inte hittat något jag vill ha ännu. Överkastet kan också fungera som en stor pläd för det är fodrat med svart pälspilé.

onsdag 21 maj 2008

Flick-baby


Fick en beställning på små flick-babykläder och det var hur roligt som helst att välja och vraka bland mina tyger och modeller. MEN, jag märkte ju att jag som pojkmamma är mest van att tänka pojk-kläder. Det blev i alla fall ett litet set med tights/byxor och klänning/tunika med tryckknappar på axlarna. Den naturfärgade trikån är ekologisk och rättvisemärkt från Swelogent och den randiga är från Stoff och stil. Som en liten finess brukar jag sy in en liten namnlapp i en sidsöm på barnplaggen så att det ser ut som en kollektion med deras eget namn. Den här "ensamblen" heter t.ex. Alma.

Gåstol


Nu har det tillkommit en del alster sedan Olles "dregel-lappar".
Mina barns gamla gå-stol har fått nytt vändbart tyg efter att ha varit på vinden i cirka sjutton år!!

tisdag 13 maj 2008

Dreggellappar


Min systerson som är fyra månader har börjat "prata" så in i norden att han behövde någon slags haklapp för allt dregel och då kom dessa till. De är vändbara och ser lite olika ut på fram och baksidan. Några har tryckknappar och några knyter man.

Jacka

Vårjacka i retrostil.
Olle behövde en vårjacka sa min syster. Då började ideerna tränga på och resultatet blev så här. Tyget är en f.d. Anorack i dammodell. Fodret är i randig bomullstrikå från Stoff och Stil utom i Ärmarna där jag satte ett blankt fodertyg så att det ska bli lättare att sätta på jackan.
Olle är bara fyra månader.